נהיגה בשכרות היא עברה הנכללת בחוקי התעבורה. העונשים הקבועים בחוק בגיל עברה זו הם, שלילת רישיון הנהיגה למשך תקופה ארוכה, מאסר על תנאי, עבודות שירות ואף מאסר בפועל בנסיבות חמורות במיוחד, כגון נהג שנהג תחת השפעת אלכוהול וגרם לתאונה קשה שכללה נפגעים בגוף או בנפש.
מי יואשם בעברה של נהיגה בזמן שכרות
החוק במדינה מגדיר כי נהג שיכור הוא אדם אשר שתה אלכוהול לפני או בזמן הנהיגה. נהג שנבדק ונמצא כי רמת האלכוהול בנשימתו עולה על 290 מ”ג לכל ליטר של אוויר יוגדר כשיכור על פי החוק ויואשם בעברת נהיגה בשכרות. נהגים מתחת לגיל 24 או נהגים חדשים אינם רשאים לשתות אלכוהול בזמן או לפני הנהיגה, הכמות המותרת להם היא נמוכה פי כמה רמות.
כיצד בודקים רמת אלכוהול
הבדיקה הראשונית שבה תשתמש המשטרה, תעשה באמצעות מכשיר הינשוף, אשר מזהה אדים של אלכוהול בנשימתו של האדם. הנהג יתבקש לנשוף אל תוך צינורית המכשיר אשר קיים בו צג המראה באופן מידי לשוטר האם קיימים אדי אלכוהול בנשימתו של הנהג, במידה וכן הוא חשוף לאשמת נהיגה בשכרות. במידה והמכשיר הראה רמת אלכוהול מסוימת, יתבקש הנהג לעמוד בצידי הדרך ולבצע מספר משימות אשר יכולות להעיד ולאבחן התנהגות של אדם תחת השפעת אלכוהול. לאחר מכן תתבצע בדיקת נשיפה נוספת.
הבדיקה עצמה
במהלכה של הבדיקה, השוטר ימלא דוח מפורט אודות הבדיקה ותוצאותיה, וכן תיאור של השתלשלות העניינים. תחילה השוטר יבדוק את הנשימה באמצעות מכשיר המכונה נשיפון, לאחר מכן יבקש מהנהג לבצע מספר משימות, בדיקה זו מכונה “בדיקת מאפיינים”. בשלב הבא הנהג ימתין רבע שעה, אשר במהלכה לא יוכל לשתות, לאכול או לעשן. בתום רבע שעה תתבצע בדיקת נשיפה נוספת על ידי מכשיר הינשוף אשר תראה את התוצאה הסופית של רמת אדי האלכוהול בנשימתו של הנהג. עבור נהגים אשר נתפסו בזמן נהיגה בשכרות, מומלץ לערוך גם בעצמם, תיעוד של מהלך הבדיקה, זאת בכדי להוכיח אם מהלך הבדיקה אכן היה תקין. לאחר מילוי הדוח, השוטר נדרש להקריא לנהג את כל סעיפיו. חשוב לוודא שהוא אכן עושה כן.